Matlagningshjälpen har kommit igång

Som ni kanske vet har vi en ny tjänst – Matlagningshjälp. Jag har haft ett antal matlagningstillfällen och kunderna är så nöjda, vilket är jätteroligt! De har fått hjälp med att laga den mat de velat och sedan fryst in för att kunna ta av framöver.

Tillsammans har vi lagat den mat de, av olika anledningar, inte kan laga. Vi har lagat nya rätter som de velat provat och även rätter som de förut tillagat, som för mig är nya, exempelvis gamla godingen laxpaté. Jag är ingen kock men hyfsad i köket och följer man recept brukar det gå fint och i och med att många kunder lagat dessa rätter förut kan de guida i genomförandet, så att de får det på det sätt de vill. Tillsammans har vi hjälps vi åt med matlagningen. Jag har gett tips på vad de kan tänka på för att anpassa mer efter deras behov, exempelvis om det är en person som skulle må bra av att gå upp lite i vikt kan jag ge tips på energirika livsmedel för att öka energiintaget.

Kunderna har varit nöjda över att få kunna laga den mat de vill, fått tips och så har vi haft en trevlig stund tillsammans!

Foto: Helén Sahlstrand