[vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”2/3″][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]Kosttillskott är vitaminer eller mineraler i koncentrerad form som är tänkta att komplettera den vanliga kosten då behovet finns. De som kan behöva tillskott är de som av någon avledning inte kan tillgodogöra sig vissa näringsämnen på grund av vissa tillstånd eller sjukdom eller som av någon anledning inte äter varierat.
Risken att drabbas för sjukdomar minskar inte när man äter kosttillskott. Tillskott kan i vissa fall vara farligt och ger inte heller samma skyddande effekt som ett gott intag av frukt och grönt. Därför kan man inte kompensera en dålig kost med kosttillskott.
Ett stort antal undersökningar visar att de som äter mycket frukt och grönsaker löper mindre risk att drabbas av olika sjukdomar, främst hjärt-kärlsjukdom och vissa former av cancer. (Man tror det beror på de antioxidativa ämnena de får i sig via frukt och grönt, som skyddar cellerna i kroppen mot skadliga ämnen s.k. fria radikaler.)
Istället för att förlita sig på kosttillskott är för allmänheten en varierad och hälsosam kost enligt Livsmedelsverket något att föredra.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/3″][vc_row_inner attached=”false” padding=”0″ visibility=””][vc_column_inner el_class=”” width=”1/1″][vc_single_image image=”2664″ style=”vc_box_rounded” border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”large”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][/vc_column][/vc_row]
open
open