DKN testar lunchrestauranger del 4

 In Allmänt, Dietistkonsult

I fredags var det dags att utvärdera restaurang Balders lunchmat. Jag tror aldrig jag har varit här faktiskt och ätit lunch, däremot tacobuffe 🙂

20131018-125556.jpg

Det fanns hela fyra rätter att välja på och gott om grönsaker i buffén. Vi såg dock inte till lasagnen men vi kom sent så den kanske var slut för dagen.

20131018-130010.jpg

Både den varma och kalla maten var fördelad på två vagnar så det var lite svårt att få en överblick över alla rätter. En risk med det är att man tar av det man tror att man vill ha för att sedan hitta något man vill äta ännu hellre så att det slutar med att man tar för sig mer än man orkar/vill äta. Vi skulle gärna se att man hade den varma maten för sig och grönsakerna för sig istället.

20131018-144429.jpg

Vi tog för oss ganska lika till skillnad från tidigare gånger! Vi smakade av den fyllda kycklingen och den chilimarinerade laxen. Jag brukar passa på att äta lax på restaurang för att lyckas komma upp i rekommenderad mängd fet fisk minst en gång per vecka.

20131018-144451.jpg

Betyg på maten Karin: 3
Betyg på maten Elin: 4

Till maten serverades även bröd och måltidsdryck. Karin saknade lite blomkålssallader eller broccoli, och jag hade gärna sett att man fick välja själv om man vill ha en assiett eller inte. Brickorna var nämligen förberedda med tallrik och assiett, och det tror jag ökar risken för att man tar totalt sett mer mat än man behöver. Av någon anledning tenderar vi att fylla upp tallrikar med mat, oavsett hur stora de är. Om det kan vi skriva mer en annan gång ;).

Efterrättsbordet kan man inte klaga på om man gillar sötsaker! Under den timme vi var där hann det både serveras småkakor, äppelkaka, och den här vackra marängsvischen. Den hann vi tyvärr inte smaka av men äppelkakan var god i alla fall!

20131018-144458.jpg

Helhetsbetyg Karin: 2,5
Helhetsbetyg Elin: 3,5

Sammanfattningsvis tyckte vi nog att variationen på maten var bättre än väntat, och vi gillar ju alltid när det finns gott om goda grönsaker att äta. Lokalen känns inte så mysig, och att den är i en källare går ju inte att göra så mycket åt, men det drar ner helhetsintrycket. Ett plus till att servicen var bra!
/Elin

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.