Insamling för att ge äldre rätt kost i coronatider!

 In Nyheter, Stoppa svälten bland äldre i Västerbotten

Vi dietister har i samarbete med kockarna på Kummin Restaurang & Catering tagit fram en maträtt anpassad för äldre som kommer att levereras hem till kunden på ett säkert och miljövänligt sätt av UmeEcoRide. Helt gratis för kunden, med hjälp av donationer från er!

Pga Coronapandemin är det många äldre som inte klarar sin mathållning på samma sätt som tidigare. Vissa kanske har sagt upp sin hemtjänst, andra har svårare att få hemlevererat råvaror för att kunna laga goda måltider. Detta ökar risken för undernäring och ökad ohälsa hos en sårbar grupp. Vi på Dietistkonsult Norr vill nu, med er hjälp, bidra med lite guldkant för äldre i riskgruppen för Covid 19.

Då personer över 70 år har ett ökat proteinbehov har vi tagit fram en extra proteinrik maträtt för att öka näringsintaget maximalt, nämligen pocherad torsk med räkor, äggsås, sockerärtor och potatismos. Vi förstår ju också att en måltid inte gör någon avsevärt skillnad för näringsintaget och hälsan, utan hoppas att detta framför allt kan ge glädje till kunden!

Vill du bidra? Swisha valfri summa till 123 484 92 04 (Dietistkonsult Norr) så fördelar vi dina pengar till kunderna. Två portioner inklusive hemkörning kostar 200 kr men alla summor är välkomna! Märk betalningen med ”Coronamåltider”.

Vill du själv eller någon du känner få en matlåda levererad hem? Kontakta oss så sätter vi upp dig på listan och meddelar sedan när din leverans är på väg! Maten levereras kall så att du kan värma den och äta den när det passar dig. Vi levererar till hela Umeå tätort inklusive ytterområdena Umedalen, Ersboda och Röbäck.

Pengarna går oavkortat till mat och leverans. Vi på Dietistkonsult Norr samordnar insamlingen. Vi testar konceptet under perioden 28/5-28/6.

För mer info/bokning av matlåda: kontakt@dietistkonsult.nu eller 090-348 30 91.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.