Jessica gör som jag säger!

 In Allmänt

Idag var det dags för uppföljning av kostråden jag gett Jessica som försöker komma i bättre form. Ni har väl läst hennes blogg på VK?

Jag har ju sett att det gått bra för henne genom bloggen, att hon tagit till sig av mina råd och att hon minskat i vikt. Men NÅGOT har hon väl svårt med som jag kan hjälpa henne med? NEJ. Hon gör som jag säger (!):

 • Äter frukt, morötter eller körsbärstomater i bilen istället för godis (samt en macka om hon är hungrig).
 • Äter mindre portioner.
 • Äter mer grönsaker än tidigare.
 • Äter godis en dag i veckan, men frossar inte för det.

= Minus 5.2 kg på 7 veckor! Sen har hon ju tränat mer också vilket självklart bidragit.

Vi dietister är så vana att våra patienter INTE följer våra råd så det är ju uppenbart att motivationen spelar in. Jessica hade bestämt sig för att ta tag i sin hälsa, många andra vi träffar genom vårdcentralerna kommer till oss för att doktorn har skickat dem eller för att de fått en sjukdom. Ibland kan jag säga ”Du ville träffa mig, vad vill du ha hjälp med?” och få svaret ”nej det var inte jag som ville, det var doktorn”. Redo för livsstilsförändringar? Nja…

Heja Jessica! Keep up the good work!

image

Comments
 • Jessica
  Svara

  Vad glad och peppad jag blev av detta inlägg. 🙂

  Kram,
  Jessica

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.