Igår var jag och Karin på Sävargården på uppdrag från VK för att plocka på oss mat från deras stora julbord. Vi hade med oss en digitalvåg, papper och penna och en fotograf :). Karin plockade den nyttigaste maten vi kunde hitta, och jag den onyttigaste. Allt vägdes och antecknades och de andra gästerna blev väldigt nyfikna! Tre tallrikar blev det totalt – kalla rätter, varma rätter och efterrätter. Vi försökte ta samma mängd mat för att kunna visa på skillnaderna mellan de olika maträtterna. Sen var det bara att hugga i, och vi gjorde vårt bästa för att orka äta allt. Snapsen lämnade vi men i övrigt smakade vi det mesta. Sen hem och näringsberäkna allting och jämföra resultatet. Utan att avslöja för mycket kan vi säga att det blev stora skillnader! Reportaget kan ni läsa i VK på lördag. 🙂
Elin
Ett svar
Så spännande! Jag kollar på lördag.
Stina