Dags att bli vegetarian?

 In Allmänt

Då var det bevisat igen, att rött kött inte är hälsosamt för oss att äta i för stora mängder. En portion bearbetat kött (korv och bacon) ökar risken att dö med 20 %! Upp till 0,5 kg per vecka är okej, men vi svenskar äter i snitt 1,3 kg per vecka. Gissningsvis har denna siffra stigit med LCHF-trenden. Anledningen till att det är skadligt är för att rött kött innehåller mättat fett, natrium, nitriter och cancerframkallande ämnen kopplade till kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar och cancer. Studien måste anses trovärdig eftersom den följt ca 121 000 människor under ca 25 års tid.

Däremot är det ingen fara att äta kyckling eller fisk. Nötter som proteinkälla drog ned risken att dö i förtid med 19 %.

Läs mer här: http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/rott-kott-okar-risk-for-tidig-dod

Så det kanske blir vegetariskt till middag för många ikväll…?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.