Trötthet – en riskfaktor för sämre kostintag

 In Allmänt, Karins vardag, Kost

Idag har varit en sån där dag då jag bara fokuserar på att ta mig igenom dagens vedermödor. En fot framför den andra, en minut läggs till nästa och till sist har man tagit sig igenom den dagen också.
Dålig sömn och dålig dag brukar vara en riskfaktor för många när det gäller att strunta i att äta bra. Problemet blir dock att man bara mår ännu sämre… Överhoppade måltider som sedan övergår i stora intag av mycket fett och snabba kolhydrater gör en tröttare, slöare och dålig i magen.
Idag blev min räddning att jag hade handlat igår kväll, så det fanns fil och musli i morse… Sen har jag det väl förspänt med förmiddagsfika på jobbet. Till lunch blev det en matlåda från middagen igår och under eftermiddagen ett päron. Nyss åkte det ned några skivor blodpudding med lingonsylt och morötter.
Ekologiska morötter finns alltid hemma hos mig! Det kan göra en okej måltid till en bra måltid, samtidigt som det är gott 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.