Bröllopsmat

 In Allmänt, Karins vardag, Kost

Ja just det, jag var på bröllop i lördags! Och då är ju maten en av höjdpunkterna på festen 🙂
Imponerad av valet av mat, som den här gången kan anses lite vågat.
Förrätt: pilgrimsmusslor och grönsaker med marinad. Mycket gott! Jag gillar verkligen pilgrimsmusslor. Har dock aldrig provat göra det själv.
Huvudrätt: struts sous vide, hasselbackspotatis, rödvinssås och sparris. Första gången jag åt struts! Smakade inte alls som fågel, utan snarare nötkött. Gott! Men jag hade hoppats mer på såsen än vad den levererade…
Efterrätt: gräddglass på hallonspegel, med choklad-rörs-kex. Mycket bra! 5 av 5.
Tårta: otroligt vacker skapelse med marängbottnar, citronfromage, grädde och jordgubbar. Mer god för ögat än för gommen. Jag saknade textur och smaker som bryter av lite… Det blev lite för mycket gräddigt och sött bara. Citronfromagen hade gärna fått vara betydligt mer syrlig och bottnarna hade kanske kunnat ha nån smak, kanske med nötter i?

Helheten på maten blir ändå bra, med variation utav livsmedel och lagom mycket utav allt.

Allt som allt så är vi väldigt nöjda med dagen och kvällen. Brudparet var sååå fina och dagen var helt perfekt för dem! *kärlek*

Har ni varit på bröllop och tyckt att maten var 5 av 5?

Comments
  • Petra
    Svara

    Åh – förrätten och desserten lät som om de var supergoda!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.