Ja till flingor!

 In Karins vardag, Kost, Tips

Fick en fråga häromdagen angående flingors vara eller icke vara… Och jag säger definitivt JA till flingor och musli! Problemet är väl att det finns alltifrån det sockrigaste av sockrigast till de barkigaste av barkigast.

Jag äter fil eller naturell yoghurt och musli 4-5 ggr per vecka. Perfekt som ett större mellanmål, före eller efter ett träningspass, kvällsfika eller som en del av en fräsch sommarlunch.

Då jag äter det så pass ofta är det viktigt att innehållet är bra. Jag tittar mest på procentuell andel fullkorn, kostfibrer och hur mycket socker det finns i produkten.

Ibland lyxar jag med en icke nyckelhålsmärkt musli med massa torkad frukt i, men oftast blir det en nyckelhålsmärkt musli eller fullkornsflinga med ett lägre sockerinnehåll än den ”lyxiga” Fullkornsflingorna ger ett sånt härligt kras i munnen! Iskall fil och krispiga flingor = mmm mmm mmm.

Man kan alltid skiva ned en färsk frukt eller lägga färska bär i filen/naturella yoghurten om man vill ha mer fruktsmak. Färsk frukt innehåller mycket mindre socker per mängdenhet jämfört med torkad frukt.

Här är veckans musli hemma hos oss.
Vad har ni för sort hos er?

20110510-203425.jpg

20110510-203452.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.