Billig mat

 In Karins vardag, Kost, Tips

Igår gjorde jag något jag bara gjort en gång tidigare; lade gula ärtor i blöt över natten. Min tanke är att ikväll koka en ärtsoppa på dem. Jag tycker att jag ibland lyxar till det lite för mycket med dyr mat, så jag försöker blanda upp det med lite billigare – och det här blir verkligen billigt! Jag kommer göra soppan vegetarisk, så det blir alltså bara ärtor, buljong, gul lök och timjan. 6 portioner för 18 kronor! Lägger vi till en knäckemacka med smör och ost så blir nog portionskostnaden ca 5 kronor!

Gillar ni ärtsoppa? Det känns som ett hatobjekt från när man var liten… ”uuuuu, neeeej, inte ärtsoppa”. Men jag har aldrig tyckt så illa om det. Nyttigt är det också, med määäängder med bra fibrer!

Showing 6 comments
 • Johanna Arogén
  Svara

  Ärtsoppa är gott men jag är verkligen dålig på att få tummen ur och göra det. Tack för peppen, ska faktiskt göra det nu!

 • Karin
  Svara

  Ja, pepp pepp! 🙂 Det är egentligen planeringen som är jobbig. Har du väl lagt dem i blöt så sköter det mesta sig själv sen. Hacka lite lök, släng ned ingredienserna i kastrullen och låt det stå och småputtra ca en timme.

 • Petra
  Svara

  Det är gott – om den är hemlagad. 🙂 Har aldrig gjort det själv, men ska nog göra slag i saken nu..

  Håller med fullständigt om att vi ibland lägger ner på tok för mycket pengar på vardagsmat – det finns så mycket god och billig kost som man kan variera med. Bra skrivet, Karin!

  • Petra
   Svara

   Förresten ett tips på bra billig mat är grönsaksoppor av olika slag och även rårakor och blodpudding 🙂

  • Karin
   Svara

   Roligt! Nu kommer vi alla tre äta hemmagjord ärtsoppa i dagarna. Receptet står på baksidan av gula ärtor-paketet 🙂

   • Karin
    Svara

    Och ja, blodpudding som jag redan tipsar om är billigt och bra! Grönsakssoppor om de kompletteras med en bra macka, rårakor och pannkakor – om de kompletteras med bra grönsaker 🙂

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.