Dagens ”fångst”

 In Allmänt

20111108-170535.jpg

Det vankas vanligt, hederligt paraboiled ris tillsammans med en korvstroganoff på ekologisk korv, krossade tomater, tomatpuré, gul lök, salt, peppar, chilipulver och soja.

Till detta har jag ansträngt mig och hackat ihop en sallad på salladskål, sockerärter, tomat och paprika. Det är inte ofta det äts sallad här hemma kan jag säga! Betydligt vanligare är det med morot och frysta grönsaker…

Gör ni ofta en sallad?

Showing 5 comments
  • Lina
    Svara

    Gott! Beror lite på årstiden om jag gör sallad eller inte. På sommaren blir det betydligt mer sallader, men nu blir det mycket morötter/rotfrukter överhuvudtaget. Råkostsallader blir det iof ganska ofta, samt kokta grönsaker. Har nästan ”förätit” mig på de frysta grönsakerna. Broccoli funkar bra, men blandningarna åt jag så himla ofta ett tag så jag tröttnade. Har du några bra tips på frysta grönsaksblandningar? Vet att det kommit nya som jag säkert inte har testat.

    • Karin
      Svara

      Jag gillar de flesta som heter något med ”wok”, men jag wokar de sällan, utan äter dem som de är. Euroshoppers wokgrönsaker är faktiskt riktigt bra!
      De som heter sommargrönsaker eller liknande är för tråkiga, där saknas det som ofta kan finnas i wokarna; lök, vattenkastanj mm.

      Har du nåt bra tips på kryddning/dressing till råkost? Jag kan egentligen bara den vanliga vinägretten med olja, vinäger, vatten, en gnutta socker, salt och örtkryddor…

  • Lina
    Svara

    Tack för tipsen! Ska hålla utkik i butiken.

    Jag brukar göra en vinägrett med pressad apelsin/clementin, brukar bli saftigt och gott till råkost. Sedan gillar jag vinägretter med bär i, tex med hallon, hallonvinäger, olja, honung, peppar och så mixar man bara allt. I boken ”hälsosam nordisk mat” finns det en supergod vinägrett till just vitkål. Det är lingon, vitvinsvinäger, rapsolja, honung och pepparrot. Riktigt spännande och supergod!

  • Karin
    Svara

    Vad spännande det låter! Det finns ju några olika smaksatta vinägersorter som man kanske kan prova.
    Men tolkar jag det rätt att du inte har salt, peppar eller någon annan krydda i dessa vinägretter då? Det blir alltså mer saftigt/syrligt än saltigt/kryddigt?

    • Lina
      Svara

      Nä, jag glömde bara skriva det. Använder nog lite salt och svartpeppar i de flesta vinägretter. Ibland andra kryddor också.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.