Ugnspannkaka med äpple, bacon och rödlök

 In Allmänt

20111117-171522.jpg

Här var utgångsreceptet:

Ugnspannkaka med bacon och äpple
4 portioner

1 paket bacon
2 äpplen
1 röd lök
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 dl mjölk
salt

Sätt ugnen på 200°C.

Klipp bacon i strimlor och lägg i en långpanna. Ställ in i ugnen så
baconet bryns, ca fem minuter.

Skala och klyfta äpplena tunt. Skiva rödlöken. Lägg äpplen och lök i
långpannan och låt dem också brynas några minuter.

Vispa ihop mjöl och mjölk, och tillsätt sen äggen och lite salt. Häll ner
i långpannan, och grädda i 20-25 minuter, tills den har fått en del färg
och är genomgräddad. Servera gärna med någon god sylt, eller varför inte
med lite lönnsirap? Jättegott!

Det jag förändrade var:
Halva mängden bacon
1 dl dinkelmjöl och 2 dl vetemjöl

Näringsberäkning per portion med 3 msk keso:
485 kcal
27 g protein
18 g fett
53 g kolhydrater
Rikt på A-vitamin, D-vitamin, B-vitaminerna, kalcium, Zink, Selen m.m.
3 g fibrer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.