Grillpremiär!

 In Karins vardag, Kost, Recept, Tips

En sån skön dag vi haft idag!

Först sovmorgon och frukost, sedan handling inför grillpremiären och sedan slappande på en filt. Solen har värmt och gett färg på kinderna idag. Innan middagen blev det en löptur i elljusspåret också och jag hade en bra löpardag idag – kände mig stark, pigga ben. Härligt att springa i skogen!

Till grillen valde vi benfri kotlett som marinerades i Caj P’s över dagen, färska champinjoner (med samma marinad) och majskolvar. Till det grillade gjorde vi en rotfruktsgratäng med potatis, morot, kålrot, palsternacka, gul lök, vitlök, 4 %-ig grädde och lite ost på toppen. Vi gjorde också en fetaostcreme med de två enkla och goda ingredienserna turkisk yoghurt och fetaost. Resultatet: Mmm Mmm Mmm! Så gott det är med den grillade smaken. Champinjonerna blev min favorit, även om allting var gott. Känns också kul att kunna göra en så god gratäng utan en halvliter vispgrädde.

Vi har inte huggit in på efterrätten ännu, men jag tog en bild så att ni ska få se 🙂

3 portioner pannacotta gjordes på: 2½ dl Kelda Laga Lätt 4 %, knappt 2 msk socker (Dessa två ingredienser kokas upp), 1 gelatinblad (Lägges först i kallt vatten i 5 min, sedan tillsättes till gräddblandningen), ½ tsk apelsinskal, ½ tsk vaniljsocker (Röres ned i grädd/gelatin-blandningen). Röran hälls upp i 3 formar eller glas. Sedan toppas detta med 300 g (100 g per portion) blåbär och hallon och lite florsocker.

Sammanfattningsvis: Kärlek och riktigt god mat – det kan inte bli bättre!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.