Hemmagjord barnmat

 In Dietistkonsult, Karins vardag, Kost, Recept, Tips

Här är vad jag tillverkat den senaste timmen;
Morotspuré (morot, mjölk och flytande margarin kokas och mixas till lämplig konsistens)
Köttfärspuré (nötfärs, krossade tomater och flytande margarin steks/kokas och mixas)
Potatispuré (potatis kokas i mindre bitar och mixas ihop med flytande margarin och mjölk)

Jag har valt att portionera dem i fryspåsar och tänkt ca 75 g på potatisen, ca 50 g på moroten och ca 40 g på köttet.

Detta kommer att serveras till en 7-månaders bebis här framöver.

Jämför man innehållet med en barnmatsburk så blir det lite mer ”mat”, då de innehåller en del vatten och stärkelse som detta inte innehåller. Men barnmatsburkar är helt okej och förekommer ofta här hemma också!

20120820-113456.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.