Kan man äta smoothie till middag?

 In Allmänt, Elins vardag, Kost

Idag när jag kom till förskolan för att hämta min dotter berättade hennes fröken att Tuva hade sagt att hon ville ha smoothie till middag. Jag, som inte bestämt vad vi skulle äta än, tänkte att det kan vara nåt att bygga vidare på. På affären träffade vi sedan en kompis som frågade vad vi skulle äta till middag, och när min dotter sa ”smoothie” svarade hon med att ”meh, kan man äta smoothie till middag?!”

Kan man det? Hon menade förmodligen:

1. Blir man mätt av det? Det är ju ett mellanmål!!? 2. Är det vettiga råvaror i den?

Relevanta frågor. Mina svar:

1. Ja, om man dricker tillräckligt mycket. Men visst, för att verkligen BLI mätt utan att behöva hinka i mig orimliga mängder, lade jag till en smörgås med gravad lax och ett kokt ägg. Tre goda ting!

2. Ja, den bestod av turkisk yoghurt, mjölk, frysta hallon, blåbär och banan, alltså väldigt hälsosamma råvaror som bidrar med en massa vitaminer, fibrer och protein som mättar.

Middagar kan inte alltid vara tillagade och upplagda enligt tallriksmodellen, men de kan med lite fantasi innehålla i princip samma näringsinnehåll ändå!

image

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.