Vad har du i din köttfärssås?

 In Karins vardag, Kost, Recept, Tips

Köttfärssås är något som många utav oss äter, och det finns nog lika många varianter på den som det finns människor som äter!

Idag lagade jag storkok utav det som fanns hemma: 950 g nötfärs, 2 gula lökar, 2 morötter, en förpackning blandade bönor, buljong, soja, maizena, salt och kryddor. Det blev ca 9 lagomt stora portioner för mig, så nu finns det matlådor i frysen 🙂

Man kan ha många hälsosamma ingredienser i köttfärssåsen, här kommer några tips från mig: färska eller konserverade champinjoner, färska eller konserverade tomater, morötter, palsternacka, purjolök eller andra typer av lök, ajvar relish, chili, sambal oelek, linser och bönor av alla de slag, färska örter, sojagrädde eller havregrädde (om du vill ha den fylligare och/eller mer energirik).

Förutom att variera ingrediensera i själva köttfärssåsen så kan du också variera vad du äter till den. Idag kokar jag lite fullkornsspagetti, men till mina åtta matlådor väljer jag lite mathavre i några och pasta i några, jag väljer också fryst broccoli i vissa och wokgrönsaksblandning i vissa. Jag tänker att jag slipper bli less på att äta samma och samma på det viset…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.