”Choklad minskar risken för stroke”

 In Allmänt, Kost, Nyheter, Tips

Enligt en ny studie som publicerats så kan choklad minska risken för stroke, detta enligt tv4-nyheterna på morgonen. Studien har gjorts vid Karolinska institutet och visar att män som äter mer än 60 g choklad per vecka löper 17 % lägre risk att drabbas av stroke än andra. Man såg ingen skillnad när det gällde att äta mörk  eller ljus choklad.

Mina tankar går till;

1. 60 g choklad är ju inte jättemycket, lite drygt en halv chokladkaka per vecka. Så en liten bit choklad till kaffet efter maten skulle fixa den mängden.

2. Har man korrigerat för andra saker i studien? Såsom att de män som tar sig en bit choklad kanske stressar mindre, kanske äter bättre i övrigt, kanske rör på sig mer?

Men nog kan man säga att ska man välja något godis så är choklad och nötter det som ger mest plusvärden!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.