Latmasken tar över…

 In Karins vardag, Kost, Tips

Jag har haft en dag full av aktiviteter och kommer hem till en tom kyl. Vad göra till middag?
Det blev en tur till lilla Konsum för lite inspiration (?) och inhandling. Valde då en färdig rokfruktsgratäng och grillad karré. Den förstnämnda är nu i ugnen, men den hade kunnat tillagas i mikrovågsugnen också. Då hade jag haft en måltid på 7 min. Nu får jag vänta 25 min. Jag tycker om de här färdiga gratängerna som finns att köpa, och jag valde rotfruktsgratäng istället för potatisgratäng för att slippa tänka på grönsakerna.
Den här gratängen innehåller 2% fett, 1% salt och 65 kcal per 100 g.
34 % av innehållet är potatis, 14 % morötter, 12 % kålrot och 8 % palsternacka. Resten är mjölk, vatten, grädde, purjolök, salt, ost, lök, kryddor och stärkelse.

Har ni provat någon färdig gratäng?

20120308-164900.jpg

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.