Lever som jag lär

 In Allmänt, Elins vardag, Recept, Tips

Idag lyckades jag riktigt bra med att improvisera fram en veckosallad, den sallad jag tipsar nästan alla mina patienter/kunder om, men som jag nästan aldrig gör själv. Anledningen var nog att jag blev avskräckt sist av en sådan enkel anledning som att det blev för finrivet och då en enda slafsig röra. Men idag vågade jag mig på den igen! Rev först några morötter, rödbetor, lite vitkål och några cm purjolök och blandade ihop. Sedan kokade jag ihop en lag av 0,5 dl rapsolja, 0,5 dl vatten, 0,5 dl vitvinsvinäger (inkl. lite balsamvinäger), 2 msk socker, 0,5 tsk salt och 0,5 tsk limejuice, som sedan hälldes över grönsakerna. Mycket gott, och detta ska nu hålla i kylskåp ca en vecka. Ett riktigt bra sätt att säkerställa att det alltid finns grönsaker till maten utan att behöva fixa i ordning varje dag.

image

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.