Symptomdagbok är grejen?

 In Allmänt, Karins vardag, Kost, Tips

Idag var jag med på en lunch där det pratades om komjölksproteinallergi och modersmjölksersättningar. Vissa barn är allergiska mot proteinet i komjölk och behöver då speciella ersättningar, fria från komjölksprotein, men som ändå innehåller alla aminosyror barnet behöver.

Det mest intressanta i lunchföreläsningen tyckte jag var en symptomdagbok som det här företaget hade arbetat fram. Där skriver man som rubrik det symptom man vill följa, t.ex. ”diarré”. Under detta följer ett schema för en vecka, där man ska kryssa längs en linje mellan 0 och 10 på hur mycket besvär man tycker sig ha haft utav detta symptom varje dag. Man kan också notera vid varje dag om man gjort något speciellt/annorlunda som kan ha påverkat symptomet åt ena eller andra hållet.
Väldigt överskådligt och mycket klokt att skriva symptomdagbok! Det tycker jag att vi alla borde göra när vi tycker att vi har något som stör… t.ex. om man tycker att man har ont i huvudet ofta – när, hur, hur ofta, hur länge? Skriv ned! Då får man en tydligare bild av vad man pratar om och kan också se vad effekterna blir om man väljer att göra en åtgärd.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.