Testar Coops matkasse

 In Karins vardag, Kost, Nyheter, Recept, Tips

20121010-094959.jpg

20121010-094941.jpg

Matkassarna blir allt vanligare. Vi har en kollega som står för Linas matkasse, men Ica och Coop har också flera egna varianter.
Den här veckan testar jag Coops matkasse ”Bas”. Jag beställde den via hemsidan och hämtade den i måndags på den affär jag valt. Den innehåller ingredienser och recept till fyra middagar, fyra portioner per middag. Så för mig och sambon blir det middag mån-tor och lunchlådor tis-fre.
Smidigt och lite spännande och roligt! Jag förstår varför folk kör dessa matkassar!

Som dietist kollar jag ju en del på valet av livsmedel och tycker det är lite synd att man skickar med vispgrädde och creme fraîche 34 %. Såna livsmedel ger mycket energi och mycket mättat fett, vilket vi ska äta mindre utav. Vispgrädden ska i detta fall användas i en soppa. På det receptet har man skrivit en liten notis ”Om du vill ha en magrare soppa kan du byta ut grädden mot mjölk”. Jag skulle vilja vända på det. Mjölk borde vara förstahandsvalet för de flesta, med en liten notis ”Om du vill ha en fetare soppa….”

Det här blev i alla fall mycket gott och ger bra fettsyror från fisken, mineraler från spenaten, antioxidanter från tomaten mm. Jag hade dock valt creme fraîche 15% och jag hade inte bara serverat de krispiga grönsaksstavarna till de små, utan alla vuxna behöver också dem!

20121010-094926.jpg

Comments
  • Stina
    Svara

    Så bra att ni kollar in de färdiga matkassarna!
    Jag känner mig också undrande inför fettval och kcal-innehåll.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.